top of page

Waarvoor kun je bij mij terecht? 

Ik bied ondersteuning bij onderstaande thema's.

We gebruiken verschillende werkvormen. We gaan in gesprek, maar je gaat ook ervaren wat er speelt in jou, door aandacht te geven aan je lichaam en het

'hier-en-nu'.  Soms doen we een opstelling, om inzicht te krijgen in de onderstroom. 

Lastig lijf:

Rouw en acceptatie

"Nu ik niet meer kan, wat ik vroeger kon, ben ik dan nog wel degene die ik was?”

Leven met chronische klachten brengt allerlei emoties met zich mee. Het heeft invloed op je werk, je relaties en je financiële situatie. Vaak moet je je leven anders gaan inrichten en sommige dromen loslaten. Dat is een hele klus.

Ik luister naar je verhaal en help je om ruimte te geven aan wat er allemaal speelt in jou. We staan stil bij wat dit met je doet, en we gaan op zoek naar je kracht. Dit geeft je lucht, helderheid en een nieuw perspectief.

rouw en acceptatie
Lief lijf:

Leven in balans

“Leven met een beperkte belastbaarheid is als dansen op één stoeptegel.

Voor je het weet, val je eraf”.

 

Hoe zorg je ervoor dat je de energie die je hebt, kunt besteden aan de dingen die je écht belangrijk vindt? Hoe respecteer je de grenzen van je lichaam? Wat kun je zelf doen om je belastbaarheid optimaal te houden? Wat vertel je tegen de mensen die je lief zijn?

 

We staan samen stil bij jouw manier van omgaan met de situatie. Waar komt die vandaan? En wat is het effect? Soms is het tijd om andere manieren te ontwikkelen. Ik help je die te vinden. Hierdoor voel je je vrijer en completer. En komt je leven weer in balans.

leven in balans
Lachend lijf:

Werk dat past

“Ik wil iets kunnen bijdragen aan de wereld”

Als je ziek wordt, kun je niet altijd het werk blijven doen wat je deed. Soms zijn er aanpassingen nodig, of moet je op zoek naar een andere baan of een nieuw perspectief. Misschien is betaald werk niet haalbaar. Ook dan wil je graag iets dóen met de talenten die jij de wereld te bieden hebt. Want je bent méér dan je beperkingen.

 

Ik help je om helder te krijgen wat jouw voorwaarden zijn, om mee te kunnen doen. En om hiervoor te gaan stáán. Ik help je  bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. Ik ondersteun je om je doel daadwerkelijk te bereiken. 

Ik bied re-integratietrajecten voor medewerkers in het 1e, 2e of 3e spoor. Als je een uitkering hebt van het UWV kan ik je een 'werk-fit' traject bieden. Ik heb hiervoor een samenwerking met het re-integratiebureau Mary van Mourik.

levendig lijf:

"Ik kan mijn uit-knop niet meer vinden"

Voel je je vaak moe en opgejaagd? Kom je moeilijk tot rust of slaap je slecht? Kun je je niet goed concentreren of  pieker je veel? Heb je vaak hoofdpijn, gespannen spieren? Dit kan komen door chronische stress. Met stress op zich is niets mis, maar te veel stress brengt je systeem uit balans. Je raakt neuro-hormonaal ontregelt. Dit kan een hoop ellende veroorzaken.
(In dit filmpje kun je zien hoe dat komt). 

 Ik help je om  te herstellen van chronische stressklachten. Ik maak gebruik van de CSR-aanpak: een bewezen-effectieve, integrale aanpak van stressklachten. Tijdens een uitgebreide intake brengen we de aard en de ernst van je klachten in kaart. Dan maken we een herstelplan op maat. 

 

De begeleiding bestaat uit 3 fases: 

  1. Eerst focussen we op het stoppen van de overbelasting en het op gang brengen van fysiek herstel.

2. Daarna richten we ons op het opbouwen van je vitaliteit. We kijken hoe het zover heeft kunnen komen en wat je voortaan anders kunt doen. We kijken daarbij breed naar verschillende aspecten en focussen op waar voor jou de meeste winst te halen valt.  Dat kan alles zijn: je gedrag, overtuigingen, emoties, voeding, bewegen, adem, slaap, de invulling van je vrije tijd of zingeving in je leven.   

3. In de laatste fase ga je werken aan het verder opbouwen van je conditie en pak je je werk weer langzaam op. We gaan verder met zelfmanagementvaardigheiden en maken een plan hoe je terugval kunt voorkomen. In dit filmpje is de CSR-aanpak in beeld gebracht. 

herstel van stress en burn-out
werk dat past

Praktische informatie 

Locatie
 

Op dinsdag en vrijdag vinden de coachsessies plaats in mijn praktijk aan huis in Leidsche Rijn.

Op maandag en donderdag maak ik gebruik van een coachhuisje in een prachtige tuin op een volkstuincomplex aan de rand van Utrecht en Nieuwegein. Bij mooi weer zitten we buiten, in de winter bij de houtkachel binnen. Ook een afspraak via ZOOM hoort tot de mogelijkheden. 

Tarief

Een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek duurt 20 minuten en is gratis.  

Kosten particulier:  € 90,-- per uur (incl. BTW).

Kosten zakelijk: offerte op aanvraag.  

Als je leeft van een minimum-inkomen, is korting bespreekbaar.    

Als je een CSR-traject wilt doen voor begeleiding bij overspannenheid en burnout, starten we met een uitgebreide intake (de Energie Check Up) waarin we de aard en ernst van je klachten kunnen vaststellen. Daarna volgt er een plan van aanpak, met daarin het verwachte aantal sessies dat nodig is. Veelal zijn werkgevers bereid zo'n traject te vergoeden. 

Vergoedingen
Soms kunnen de kosten voor coaching (gedeeltelijk) vergoed worden: 
  • Door de werkgever
    Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget of persoonlijk ontwikkelbudget per medewerker. Informeer naar de mogelijkheden bij je werkgever.

  • Via de Arbo-dienst van je bedrijf
    Als je dreigt uit te vallen op je werk vanwege je klachten, of je bent inmiddels (deels) ziekt, dan zijn werkgevers vaak bereid om de kosten voor begeleiding bij je herstel te vergoeden. Hiermee kan langdurig ziekteverzuim voorkomen worden. Hierover kun je contact op nemen met je bedrijfsarts of  leidinggevende.

  • Via de belasting
    De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

praktische informate
sneeuwvlok
bottom of page