top of page

Draag-krachtdag

Workshop voor mensen die zich overbelast voelen

Je kunt soms het gevoel hebben dat het leven als een last op je schouders ligt. Hoe maak je het lichter voor jezelf? Hoe houd je contact met de rode draad in je leven? Op de draag-krachtdag gaan we op een speelse manier aan de slag met deze vragen. Een oud verhaal van de heilige Christoffel is onze gids door de dag heen. Met creatieve en meditatieve werkvormen helpen we elkaar om draagkracht en draaglast te begrijpen. Met lichaamswerk en met de steun van de groep kom je op het spoor van je krachtbronnen.

Deze workshop organiseer ik samen met Marian Geurtsen, theoloog en rituelenspecialist. Meer weten? Klik hier.

taizé-in-de-Hoef-2.jpg
maatwerk-trainingen en workshops

Ik verzorg verschillende trainingen voor mensen met stressklachten of chronische aandoeningen die willen leren hiermee om te gaan. Of die daarin al een hele weg hebben afgelegd, en die willen leren om hun ervaring in te zetten in hun (vrijwilligers-)werk. Ik geef onder meer training over de volgende onderwerpen: 

1.Werken met ervaringsdeskundigheid. 
Je hebt ervaring met het leven met een chronische aandoening, en je wilt leren hoe je deze ervaring functioneel kunt gebruiken in je (eigen) werk. Bijvoorbeeld in gesprekken met je eigen cliënten, in de rol van voorlichter of als adviseur in je organisatie. Deze workshop wordt ook aangeboden als onderdeel van de leergang Ervaringsdeskundig Professional van het Centrum Chronisch Ziek & Werk

2. Solliciteren met een chronische aandoening
Je wilt (weer) aan het werk, maar twijfelt of dat lukt met je aandoening. Wat moet je toekomstige werkgever weten, wat vertel je en hóe vertel je dat? Welke vaardigheden heb jij hierdoor ontwikkeld, die waardevol zijn voor je werkgever? 

3.Hetstel van een burn-out.

In deze workshop wordt uitgelegd wat er in je lijf en je hoofd gebeurt als je in een burn-out beland. Je krijgt praktische handvatten die je helpen om te herstellen. Naast uitleg en inzicht biedt deze workshop je vooral een aantal werkzame ademoefeningen en ontspanningstechnieken waar je thuis verder mee aan de slag kunt.  

Heb je een vraag of wens die hier niet bijstaat? Neem contact met me op, om te kijken wat mogelijk is. 

maatwerk trainingen

Ook maatwerk-trainingen aan professionals die te maken hebben met mensen met burn-out of chronische aandoeningen  zijn mogelijk. Hieronder lees je enkele voorbeelden. Vraag naar de mogelijkheden.

1. Herkennen en begeleiden bij burn-out
Burn-out: wat is het, hoe herken je het, en wat kun je eraan doen? In deze workshop leer je meer over de fysieke, mentale en emotionele kenmerken van een burn-out. Je leert wat helpende interventies zijn en hoe je je medewerker of clienten kunt ondersteunen die te kampen hebben met burn-out. 

2. Het benutten van ervaringskennis, hoe doe ik dat?

Je wilt de ervaringskennis van medewerkers in je organisatie meer benutten in het werk. Hoe pak je dat aan? Waar moet je allemaal rekening mee houden?

3. Beeldvorming en bejegening van mensen met chronische aandoeningen

Medewerkers of klanten met een aandoening hebben vaak te maken met stigma en (onbewuste) vooroordelen. In deze training word je je bewust van je beelden en wat dat met mensen kan doen. Je leert open, respectvol om te gaan met je collega of klant. 

  

Heb je een vraag of wens die hier niet bijstaat? Neem contact met me op, om te kijken wat mogelijk is. 

Praktische informatie 

Tarief

Trainingen worden afgestemd op jouw specifieke vraag en op maat gemaakt. 

Vraag naar de mogelijkheden en ontvang een offerte. 

Image by Aaron Burden
bottom of page