Over

Annemieke Vink

Wat voor soort coach ben ik?  

Mensen noemen mij sensitief, toegankelijk en helder. Ik kan op een natuurlijke, respectvolle manier spiegelen, doorvragen en je in beweging zetten.  Mijn coachopleiding heb ik gevolgd bij Essentie-Coaching® . Centraal in deze werkwijze staat het 'direct ervaren' van wat er in je speelt. Het is een mooie, zachte manier van coachen vanuit gewaar-zijn wat er in het hier-en-nu is. Ook ben ik opgeleid als erkend CSR-coach.

Daarnaast gebruik ik  oefeningen uit mindfullness, lichaamsgericht werken, familieopstellingen en oplossingsgericht coachen. Maar ook mijn boerenverstand, mijn intuïtie en mijn eigen ervaring. Ik hou het graag concreet. Ik weet jouw stappen niet, ik kan wel met je meelopen en naast je staan.


Voor mijn re-integratietrajecten heb ik een samenwerking met Weustink&Partners. 
Voor stress en burn-out begeleiding ben ik als partner aangesloten bij het CSR-centrum. 

I

Mijn ervaringsdeskundigheid
 

Vanaf mijn pubertijd heb ik te maken met terugkerende pijnklachten. Behandelingen hadden weinig effect. Jarenlang was mijn motto ‘niet zeuren’ en ging ik door. Ik studeerde af en werkte 8 jaar als beleidsadviseur bij de overheid. Ondertussen trouwde ik en kreeg ik 2 dochters.

Tot het niet meer ging. Op mijn 33e raakte ik arbeidsongeschikt vanwege o.a. chronische pijn en vermoeidheid. Er volgde een lange weg naar herstel, waarin ik vele behandelingen heb gehad. Ik heb er veel van geleerd, maar de klachten? Die zijn gebleven. Ik leerde leven met mijn lief, lastig lijf.

Ik ben altijd blijven zoeken naar mogelijkheden om te blijven werken. Door (vrijwilligers)werk, ben je méér dan je beperkingen. Eerst vanuit mijn eigen bedrijf. Later vond ik weer een baan bij MEE UGV. Hier werkte ik als cliëntondersteuner, coach en trainer voor mensen met een beperking. Ik leerde daar, dat mijn eigen ervaring met een beperking en uitval een meerwaarde is voor de mensen die ik ondersteunde. Ik ontwikkelde ervaringsdeskundigheid. Na 8 jaar was het tijd voor een volgende stap: mijn eigen praktijk als ervaringsdeskundig coach en trainer

Dat wil niet zeggen dat ik ‘er’ ben: nog altijd zijn er uitdagingen en teleurstellingen in het leven met een lief, lastig lijf. In mijn blogs kun je lezen hoe ik hier mee omga.    

"

 

Missie: 

Ik wil mensen met (onbegrepen) beperkingen ondersteunen om zelf de regie te voeren in hun leven". 

Mijn aanpak

Een coachtraject bestaat gemiddeld uit 5-8 sessies. Een sessie duurt maximaal anderhalf uur. Als je wilt, kunnen we eerst een gratis kennismakingsgesprek plannen, waarin we beide kunnen kijken of er een klik is. Dit kan ook telefonisch.   

​Bij een coachtraject, is jouw vraag altijd mijn vertrekpunt. We stellen we samen vast, waarmee we aan de slag gaan. Het lichaam en het “hier en nu” zijn voor mij belangrijke ingangen. Daarom staan we regelmatig stil, bij wat er nu is. Wat voel je in je lijf? Wat gebeurt er in je hoofd? Soms starten we met een korte meditatie. Door te vertragen wordt voelbaar wat er in je speelt.

 

De sessies vinden plaats op een prachtige tuin ten zuiden van Utrecht. We kunnen er binnen of buiten verblijven.

Je kunt ook kiezen voor wandelcoaching. We maken dan samen een wandeling in de natuur en werken ondertussen aan jouw vraag. 

 

collage.jpg