top of page

Over

Annemieke Vink

Wat voor soort coach ben ik?  

Mensen noemen mij sensitief, toegankelijk en helder. Ik kan op een natuurlijke, respectvolle manier spiegelen, doorvragen en je in beweging zetten.  Mijn coachopleiding heb ik gevolgd bij Essentie-Coaching® . Centraal in deze werkwijze staat het 'direct ervaren' van wat er in je speelt. Het is een mooie, zachte manier van coachen vanuit gewaar-zijn wat er in het hier-en-nu is. Ook ben ik opgeleid als ACT-therapeut (Acceptance en Commitment Therapy).

Daarnaast gebruik ik  oefeningen uit mindfullness, lichaamsgericht werken, familieopstellingen en oplossingsgericht coachen. Maar ook mijn boerenverstand, mijn intuïtie en mijn eigen ervaring. Ik hou het graag concreet. Ik weet jouw stappen niet, ik kan wel met je meelopen en naast je staan.

Ik ben erkend CSR-coach® en als partner aangesloten bij CSR Expertisecentrum stress en veerkracht. Als CSR-coach® voldoe ik aan strenge toelatingseisen en wordt mijn coachkwaliteit op het gebied van stress en burn-out gewaarborgd door supervisie, evaluatie en bijscholing.


Voor mijn re-integratietrajecten heb ik een samenwerking met Mary van Mourik loopbaancoaching en met Astare Jobcoaching. Ik ben lid van de beroepsvereniging NOLOC en door hen gecertificeerd als register-loopbaancoach. 

I

Mijn ervaringsdeskundigheid
 

Vanaf mijn pubertijd heb ik te maken met terugkerende pijnklachten. Behandelingen hadden weinig effect. Jarenlang was mijn motto ‘niet zeuren’ en ging ik door. Ik studeerde af en werkte 8 jaar als beleidsadviseur bij de overheid. Ondertussen trouwde ik en kreeg ik 2 dochters.

Tot het niet meer ging. Op mijn 33e raakte ik arbeidsongeschikt vanwege o.a. chronische pijn en vermoeidheid. Er volgde een lange weg naar herstel, waarin ik vele behandelingen heb gehad. Ik heb er veel van geleerd, maar de klachten? Die zijn nooit helemaal weggegaan. Ik leerde leven met mijn lief, 'lastig' lijf.

Ik ben altijd blijven zoeken naar mogelijkheden om te blijven werken. Door (vrijwilligers)werk, ben je méér dan je beperkingen. Eerst vanuit mijn eigen bedrijf. Later vond ik weer een baan bij MEE UGV. Hier werkte ik als cliëntondersteuner, coach en trainer voor mensen met een beperking. Ik leerde daar, dat mijn eigen ervaring met een beperking en uitval een meerwaarde is voor de mensen die ik ondersteunde. Ik ontwikkelde ervaringsdeskundigheid. Na 8 jaar was het tijd voor een volgende stap: mijn eigen praktijk als ervaringsdeskundig coach en trainer

Dat wil niet zeggen dat ik ‘er’ ben: nog altijd zijn er uitdagingen in het leven met een lief, lastig lijf. In mijn blogs kun je lezen hoe ik hier mee omga.    

DSC07217 (3).JPG

Missie: 

"Ik wil mensen met  stressklachten en chronische aandoeningen
ondersteunen bij herstel,
balans en nieuw perspectief". 

a. Logo - Partner van CSR Expertisecentrum stress en veerkracht.png
Logo nw gecertificeerd EssentieCoach (002).jpg

Mijn aanpak

Een coachtraject bestaat gemiddeld uit 5-12 sessies. Een sessie duurt een  uur. Als je wilt, kunnen we eerst een gratis telefonisch kennismakingsgesprek plannen, waarin we beide kunnen kijken of er een klik is.    

​Bij een coachtraject, is jouw vraag altijd mijn vertrekpunt. We stellen we samen vast, waarmee we aan de slag gaan. Het lichaam en het “hier en nu” zijn voor mij belangrijke ingangen. Daarom staan we regelmatig stil, bij wat er nu is. Wat voel je in je lijf? Wat gebeurt er in je hoofd?
 

Soms begin ik mijn sessies met een korte lichaamsgerichte meditatie. Door te vertragen wordt voelbaar wat er in je speelt. Ons lichaam wijst ons op andere wijsheid dan ons hoofd. Een voorbeeld van zo'n meditatie vind je hier.

Onderstaande oefening duurt 15 minuten. 
 

Op maandag en donderdag vinden de sessies vinden plaats op een prachtige tuin tussen Utrecht en Nieuwegein. We kunnen er binnen of buiten verblijven. Op de andere dagen werk ik vanuit mijn coachpraktijk aan huis in Leidsche Rijn. 

collage.jpg
Inchecken bij jezelf

Referenties

"Annemieke is een zeer ervaren coach op het gebied van re-integratie en herstel na ziekte. Ze is rustig, open en zonder oordeel en gebruikt een breed scala aan werkvormen. Deze diversiteit maakt haar aanpak volledig en effectief. Tot slot is Annemieke relaxed, gebruikt ze humor en heeft ze een prachtige, groene coachlocatie!"
Yoka

"Ik heb veel aan de coaching gehad en veel geleerd. Ik heb het als een mooie ontdekkingstocht ervaren over mijn wat mijn mogelijkheden en kwaliteiten zijn, waar mijn passie ligt, hoe ik om kan gaan met mijn energie, etc. Ik heb een goede klik ervaren met de coach en veel gehad aan haar betrokkenheid, kennis van zaken en ervaring. Haar begrip naar mij toe hielp mij ook meer begripvol te zijn naar mezelf. Ik ben zeer tevreden over wat we hebben gedaan. Het heeft mij gesteund waar ik dat nodig gehad, nieuwe energie gegeven, en inzichten over mijzelf en over hoe je een re-integratietraject aan kunt pakken. Dat helpt mij veel! Dit alles vond plaats in een prettige sfeer waarbij ik durfde te zeggen wat ik op mijn hart had"   

Jiska Fokkert

"Ik heb Annemieke ervaren als een hele prettige en professionele coach. Ze helpt je op een deskundige en efficiënte manier concrete resultaten te behalen. Haar liefdevolle manier van confronteren en sturen zorgt voor veel vertrouwen tijdens deze moeilijke periode. Ik kan haar van harte aanbevelen."

B.P.

bottom of page